Juweeltjes
waar je
zuinig
op moet zijn

Van enkele verre familieleden (die mijn website een warm hart toedragen) heb ik mooie, soms ontroerende, “juweeltjes” ter beschikking gekregen, die zeer de moeite van het lezen waard zijn.
Mocht je ook nog dergelijke juweeltjes in de kast hebben liggen en wil je die ook graag gepubliceerd zien op de website, neem dan s.v.p. contact met mij op.

Brieven van Jan Cools aan zijn zoon Adrie

Van Alex Cools kreeg ik een geschreven boek met brieven die zijn vader stuurde aan zijn zoon Adrie die op 14-jarige leeftijd naar de kweekschool in Goirle ging om daar voor leraar-frater te studeren. De inhoud beschrijft het alledaagse leven vanaf ca 1936 en de jeugdherinneringen van vader Jan Cools. Hiervoor bedank ik Alex en zijn broers & zusters die toestemming hebben gegeven om het boek op mijn website te plaatsen. Dit onder de strikte voorwaarde dat er geen wijzigingen in zullen worden aangebracht of dat het gekopieerd zal worden.

Mijmeringen, door pater Norbertus

Hier kun je de verzamelde mijmeringen lezen van Pater Norbertus, die hij in de loop van zijn leven schreef. Deze kreeg ik van zijn neef San Cools. De inhoud is heel bijzonder.

Stamboom van Maarten Cools

Deze stamboom is gemaakt door vader Jan ter gelegenheid van de geboorte van Maarten in 1986. Het is een leuk en zeer leesbaar document. Ook hiervoor heb ik toestemming gekregen om te publiceren van vader Jan.

Herinneringen aan de uitvaart van Lena van Mierlo-Tabbers

Dit ontroerende verhaal over het overlijden en de begrafenis van Lena is geschreven door haar oudste zoon Henk.

Bevrijdingsdag, geschreven door Henk van Mierlo

Petronella Jansen was ’n medisch wonder. Voor een krantenartikel op 23-8-2004 werd ik geïnterviewd door een verslaggever van het Brabants Dagblad. Petronella is een verre voormoeder van mij (en van Fons).

Willem van der Pijl uit Gellicum krijgt militaire Willemsorde

Pierre en Gerrie Cools 17 januari 2021 70 jaar getrouwd

Feestgids ter gelegenheid van

Aauwe zôoj

Bij het opruimen kwam ik nog wat grappige dingen tegen (waar het allemaal vandaan komt, weet ik niet……). Dit zijn geen echte stamboomonderdelen, maar ze zijn leuk om nog eens te lezen.